Foto Ad Schaap
Welkom op de website van Ad Schaap
Freelance fotograaf en journalist voor lokale media in de regio Haarlem
Terug startpagina |   Copyright © Ad Schaap   Alle rechten voorbehouden.  |  Gebruiksvoorwaarden   |  Contact
Start.Evenementen.Nieuws.Haarlem / e.o..Muzikaal.Video.
2011-08-03 Officiële opening van de tentoonstelling ‘Het Fokker Concept’.

Tentoonstelling Het Fokker Concept geopend door Sergio Orlandini

 

HAARLEM – Met het KLM dixieland orkest voorop arriveerde ‘Anthony Fokker’ met ‘Burgemeester Boreel’ op 3 augustus bij de Haarlemse Grote of St. Bavokerk. De kerk waar de echte Fokker honderd jaar terug een rondje met zijn Spin om vloog.

 

Met een tiental in oude kledij gestoken acteurs en actrices van het Boterblommenkoor van Marijke Kots werd het Fokker Spin Centennial officieel geopend.

Een kleine replica van de spin werd pruttelend in de stoet mee naar de Bavo gedragen. Binnen in de Grote of St. Bavokerk staat één van de nog twee bestaande Spinnen als één van de hoogtepunten van de tentoonstelling.

 

Na enkele speeches en een eerste opvoering van de musical over Fokker kwam de officiële opening door Drs. Sergio Orlandini voormalig president-directeur van de KLM. Door het verwijderen van een doek kwam een bronzen buste van Anthony Fokker tevoorschijn. Paul Zonneveld, lid van het organiserend comité, was tot de ontdekking gekomen dat negens ter wereld een beeld van Anthony Fokker te vinden is. Dit was een mooi moment om de buste gemaakt door Kitty Warnawa te onthullen.

VIDEO