Foto Ad Schaap
Welkom op de website van Ad Schaap
Freelance fotograaf en journalist voor lokale media in de regio Haarlem
Terug startpagina |   Copyright © Ad Schaap   Alle rechten voorbehouden.  |  Gebruiksvoorwaarden   |  Contact
Start.Evenementen.Nieuws.Haarlem / e.o..Muzikaal.Video.
2011 Haarlem Night Skate deelname Paris Roller Friday Night Fever
VIDEO
picasa

PARIJS - Vrijdagochtend 19 augustus stond in alle vroegte al een grote groep skaters van de Haarlem Night Skate op station Haarlem-Spaarnwoude te popelen om met de bus naar Parijs te gaan. Daar in Parijs is om 22.00 uur de start van de Paris Roller Friday Night Skate.

Rond half 8 na het inladen en het inchecken van de deelnemers, startte chauffeuse Gina de dubbeldekker bus. Na een perfect verlopen heenreis kwam de groep aan het einde van de middag aan in Parijs. Na het eten verzamelden de skaters zich voor het hotel om als groep naar de startplaats te gaan. Strakke koppies, spanning, beleving! Zomaar een paar waarnemingen aan het begin van de avond. De skaters kregen op weg naar de startplaats nog rem tips en tegelijkertijd even de gelegenheid om te wennen aan het Franse wegdek. Op Montparnasse verzamelden de skaters voor deze Paris Roller Friday Night Skate zich. Stipt tien uur op deze avond komt de grote groep met duizenden skaters in beweging voor een prachtige skate door het mooie verlichte Parijs. De drie uur durende route was pittig, maar het was genieten.

Zaterdagochtend, the day after, vertrok de organisatie na een heerlijk ontbijt met behoorlijk wat deelnemers naar Trocadero. Het magische plein aan de voet van de Eiffeltoren. De skateclinic ging daar van start. Verschillende skate trucjes werden aangeleerd. Het was een leuke en leerzame les. Na een vrije middag verzamelde bijna alle deelnemers zich aan het begin van de avond voor een gezamenlijk etentje. Drie gangen als basis voor een avondprogramma. Zowel de skaters als de fietsers starten na het eten aan een lichtjestour. Veel bijzondere plekken werden bekeken terwijl de avond over Parijs viel. Na een mooi stuk skaten of fietsen kwam iedereen rond middernacht terug bij het hotel. Na het opfrissen was het de hoogste tijd voor de disco.

Zondagochtend weer heerlijk kunnen ontbijten in de tuin van het hotel. De laatste dag alweer. Na het uitchecken skaten en fietsen we onder begeleiding naar de Seine. Het is Paris Plage. Autovrij skaten en fietsen langs de Seine, geweldig! Het weekend werd afgesloten met een picknick in een van de mooie parken van Parijs. Halverwege de middag stond de dubbeldekker bus weer klaar voor de aanvang van de terugreis.

 

VIDEO
Valentijnstop
Paris Roller Friday Night Skate
Meer foto’s op: