Foto Ad Schaap
Welkom op de website van Ad Schaap
Freelance fotograaf en journalist voor lokale media in de regio Haarlem
Terug startpagina |   Copyright © Ad Schaap   Alle rechten voorbehouden.  |  Gebruiksvoorwaarden   |  Contact
Start.Evenementen.Nieuws.Haarlem / e.o..Muzikaal.Video.
2011-10-30 Volendams Opera Koor in Winkelcentrum Schalkwijk

HAARLEM - Op zondag 30 oktober werd in Winkelhart Schalkwijk De Volendammer Vishandel op grootse wijze geopend. Men had namelijk het Volendams Operakoor uitgenodigd om in het winkelcentrum een uitvoering te geven. Daar bleek heel veel belangstelling voor te zijn. En terecht, want het is een bijzonder goed en groot koor. Ook trad er een soliste op.

 

Het Volendams Opera Koor werd in maart 1951 opgericht en telt zo’n honderd vrouwen en mannen die het zingen tot hun grootste hobby hebben gemaakt. Het koor kreeg voor het eerst landelijke bekendheid, toen de beroemde tenor Tito Schipa aan het eind van de jaren vijftig zijn afscheidstournee in Volendam begon en door het koor werd ingehaald op een echte Volendamse botter.

 

In de loop der jaren zijn er in binnen- en buitenland talloze concerten gegeven met solisten van internationale faam, zoals Antonio Salvarezza, Henk Smit, Christina Deutekom, Marco Bakker, Rudolf Schock en Renate Holm.

Het koor trad o.a. op in Brussel, Fontainebleau, Wenen, Jeruzalem, Boedapest, Monte Carlo, Dresden en Malta. In de loop der jaren is ook aan talloze tv-producties meegewerkt, waaronder het Prinsengrachtconcert in 2002 en het programma bij gelegenheid van het Zilveren Regeringsjubileum van Koningin Beatrix op 30 april 2005.

VIDEO