Foto Ad Schaap
Welkom op de website van Ad Schaap
Freelance fotograaf en journalist voor lokale media in de regio Haarlem
Terug startpagina |   Copyright © Ad Schaap   Alle rechten voorbehouden.  |  Gebruiksvoorwaarden   |  Contact
Start.Evenementen.Nieuws.Haarlem / e.o..Muzikaal.Video.
VIDEO

HAARLEM - Op woensdag 20 juni was de vijfde editie van de Haarlem Night Skate die om 20.00 uur vertrok vanaf  de Haarlemse ijsbaan. De vijfde editie stond in het teken van Haarlem Roze Stad.

Ook Haarlem maakt als gast stad ruim baan voor de verankering van het recht op ‘anders zijn’ in het publieke domein. Haarlem Roze Stad 2012 heeft daarom gekozen voor het thema “Vier de Verschillen”. Het hele jaar staan in Haarlem diverse evenementen centraal om dit thema uit te dragen voor de erkenning van verscheidenheid als grondhouding in een open en democratische samenleving.

 

De Haarlem Night Skate werkte hier aan mee door het organiseren van deze Roze Haarlem Night Skate. Een serieuze boodschap tijdens een gebruikelijk lekkere skate avond. De oproep van de organisatoren was dan ook om bij deze editie in het roze te komen van welke geaardheid dan ook.

 

Tijdens de voorrijsessie van maandagavond 18 juni was de organisatie veel obstakels tegen gekomen. Daarom was besloten om delen van de route aan te passen. Na de start bij de ijsbaan ging de Haarlem Night Skate via de Raaks naar het centrum van Haarlem. Door de Grote Houtstraat richting Schalkwijk. Via Vijfhuizen ging het via het Liniepad richting de pauzeplaats.

 

De pauzeplaats was bij het Courtyard by Marriott Hotel in Hoofddorp. Na de pauze door de Cruquius en over de Heemsteedse Dreef weer terug in Haarlem. De route was iets langer dan gebruikelijk namelijk 26 kilometer en was hiermee tevens de langste editie. Met het heerlijk skatebare asfalt rolden de570 skaters dit extraatje zo weg.

2012-06-20 Haarlem Night Skate Roze Stad editie en 12.5 jarig jubileum
picasa