Foto Ad Schaap
Welkom op de website van Ad Schaap
Freelance fotograaf en journalist voor lokale media in de regio Haarlem
Terug startpagina |   Copyright © Ad Schaap   Alle rechten voorbehouden.  |  Gebruiksvoorwaarden   |  Contact
Start.Evenementen.Nieuws.Haarlem / e.o..Muzikaal.Video.

HAARLEM - Ruim 50 oud-slagers en vakleraren waren zondag 23 december aan de Grijpensteinweg volop in actie om een poging doen te doen om maar liefst 150 meter rollade - met de hand - aan elkaar te knopen voor het goede doel en een record voor het World Guinness Book te vestigen.

 

De notaris is de acte aan het op maken want er is een nieuw wereldrecord. Deze gaf het verlossende antwoord 155,25 meter.

Meer dan 2200 gezinnen in Nederland, die gebruik maken van de Regionale Voedselbanken, zullen op maandag 24 december een stukje van de Langste Rollade ter Wereld krijgen om hun Kerst maaltijd een feestelijk tintje te kunnen geven.

 

Ben en Astrid van den Berg en Ben Becker hebben de stichting "Vrienden Van De Langste Rollade" opgericht. Deze stichting was op zondag 23 december in Haarlem, de stad met de oudste "Vleesch Hal" van Nederland, uit naam van alle Ambachtelijke Slagers van Nederland, bezig de Langste Rollade Ter Wereld te knopen.

 

Het doel van deze recordpoging is om het mooie ambachtelijke slagersvak eens extra onder de aandacht brengen. De slagersvrienden willen laten zien dat niet al het vlees uit grote fabrieken komt, maar dat er nog steeds ambachtelijke slagers zijn die met liefde voor het vak elke dag weer een (h)eerlijk stukje vers vlees bewerken.

2012-12-23 Langste rollade ter wereld naar het goede doel
VIDEO