Foto Ad Schaap
Welkom op de website van Ad Schaap
Freelance fotograaf en journalist voor lokale media in de regio Haarlem
Terug startpagina |   Copyright © Ad Schaap   Alle rechten voorbehouden.  |  Gebruiksvoorwaarden   |  Contact
Start.Evenementen.Nieuws.Haarlem / e.o..Muzikaal.Video.
2012-03-09 Burgemeester Bernt Schneiders schroeft gierzwaluw nestkast

HAARLEM - Op vrijdag 9 maart opende burgemeester Bernt Schneiders de educatieve tentoonstelling ‘De gierzwaluw: Ver weg en ook dichtbij’. De burgemeester opende deze tentoonstelling door het in elkaar schroeven van de eerste gierzwaluw nestkast met Protool gereedschap van Schaap Tools & Parts uit de Haarlemse Reitzstraat.

 

De tentoonstelling is onderdeel van het 20jarig bestaan van de stedenband Haarlem-Mutare. De tentoonstelling staat in het Haarlemse Natuur- en Milieu Educatie centrum Ter Kleef (stadskweektuin) en is gemaakt voor de hoogste klassen van de basisschool. Na de opening bezochten kinderen van OBS De Cirkel de tentoonstelling en maakte met leerlingen van het Sterrencollege de eerste serie gierzwaluw nestkastjes.

 

Het jaar 2012 wordt het jaar van de gierzwaluw in Haarlem. Geen toeval dat dit samenvalt met het 20-jarig jubileum van de Stedenband Haarlem-Mutare. De gierzwaluw onderhoudt een luchtbrug tussen de 2 steden, om te broeden en dan weer te overwinteren, brenger van het regenseizoen of brenger van de zomer. Maar altijd verbonden met blijdschap.

 

VIDEO
picasa