Foto Ad Schaap
Welkom op de website van Ad Schaap
Freelance fotograaf en journalist voor lokale media in de regio Haarlem
Terug startpagina |   Copyright © Ad Schaap   Alle rechten voorbehouden.  |  Gebruiksvoorwaarden   |  Contact
Start.Evenementen.Nieuws.Haarlem / e.o..Muzikaal.Video.

HAARLEM - Zondag 8 april organiseerde Haarlem Roze Stad de Battle of the Genders. Op het terrein van de Koninklijke HFC brak de voetbalwedstrijd los tussen de transvrouwen en de transmannen, een wereldprimeur. “We zijn de eerste stad ter wereld die een genderbattle organiseert, de verwachtingen waren hoog,” aldus Diana van den Born van de werkgroep Sport van Haarlem Roze Stad.

 

Op eerste paasdag namen de mannen, die ooit vrouw zijn geweest, en vrouwen die ooit man waren, het tegen elkaar op in de ultieme genderbattle. Met deze voetbalwedstrijd wil bedenkster Merel Moistra aandacht vragen voor de positie van transgenders in de samenleving en voor de trans- en homofobie in de sport met name bij het voetbal. “We zijn ontzettend blij en trots dat de Koninklijke HFC de strijd voor de positie van transgenders in de samenleving met ons wilde aangaan,” aldus Merel Moistra, zelf transvrouw.

 

De wedstrijd was van begin tot eind spannend. Diverse uitbrekers en ballen rakelings voor het doel langs maakte de wedstrijd super met aai’s en o’s vanaf de tribune. De transgendermannen kwamen op een 0-1 voorsprong. Gingen de mannen dan toch winnen? De transgendervrouwen gingen breed spelen voor het doel van de mannen die daar niet van terug hadden. Dat gaf resultaat waarmee de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

VIDEO
2012-04-08 Haarlem Roze Stad - Battle of the Genders