Foto Ad Schaap
Welkom op de website van Ad Schaap
Freelance fotograaf en journalist voor lokale media in de regio Haarlem
| Copyright © Ad Schaap  Alle rechten voorbehouden | Gebruiksvoorwaarden  | Contact |
Start.Evenementen.Nieuws.Haarlem / e.o..Muzikaal.Video.

HAARLEM – Giel Beelen, ras Haarlemmer en 3 FM top dj, opende samen met alle deelnemende topkoks en organisator Henny Leeflang, donderdagavond 2 augustus op de Grote Markt het vierdaagse smulfestijn Haarlem Culinair.

 

Giel Beelen begon zijn presentatie niet met ‘een dansje’ maar zette wel de deelnemende restaurateurs daartoe aan. De bekende radiostem kondigde de favoriete hits aan van de chefs van de deelnemende restaurants, terwijl ze op het moment dat de hit voorbij kwam een vrolijk dansje zouden doen. Giel zei er trots op te zijn in zijn eigen stad zo’n prachtig evenement te mogen openen.

2012-08-02 Opening Haarlem Culinair door Giel Beelen
2012-08-05 Slowfoodmarkt  met HelloFresh Box

HAARLEM - De Slowfoodmarkt versterkt evenals de Biermarkt op zondag 5 augustus het Haarlem Culinair festijn. De Slowfoodmarkt stond zoals vanouds  op de Oude Groenmarkt met deelnemers als Wijngaard West Friesland 'De Swaenenplaats', Pieman, The Good Life, De Cakewinkel, Uit eigen streek, San Mauro, De Koffiekar, Jopenbier, Keizer Culinair, Honingtomaten, Versapers, De Vries boeken, Trobia olijven,

Hello Fresh, Het Visbureau, Natuurslagerij Rob Rijks.

 

Makkelijk is de Hello Fresh Box. HelloFresh brengt elke week een box met verse ingrediënten en gezonde recepten aan huis. Zelf niet meer na te denken wat te eten en eet je toch gevarieerd en gezond. De recepten zijn gemakkelijk en snel, binnen 30 minuten, te bereiden en worden door voedingsexperts samengesteld.

VIDEO
VIDEO
2012-08-07 Biermarkt echt bierfestival

HAARLEM - Haarlem geniet van Haarlem Culinair en zestien jaar geleden werd, als “verlengstuk” van Haarlem Culinair voor de eerste keer het bierfestival georganiseerd. Doel van het bierfestival is nog steeds de promotie van kleine regionale brouwerijen die op de Botermarkt hun speciale bieren en bierproducten presenteren. Stuk voor stuk was kennis te maken met bijzondere bieren van hoge kwaliteit.

2012-08-04 De Smulpaap 2012 naar Vis en Ko

HAARLEM – De jury was het er zaterdag 4 augustus tegen de avond unaniem erover eens dat dit jaar de Smulpaap 2012 moest worden uitgereikt aan restaurant Vis en Ko van Imko Binnerts gevestigd aan het Haarlemse Spaarne. Ondanks een enorme hoosbui tijdens de officiële uitreiking van “De Zilveren Schaal van de Smulpaap”, de trofee voor de winnaar was het een mooi feest onder de grote Perfect Sky overkapping op de Grote Markt.

HAARLEM - Haarlem Culinair is het gastronomische lifestyle evenement van Noord Holland en bij goed eten hoort een goed glas wijn en genieten van muziek. De muziek was op Culinair 2012 goed vertegenwoordigd met diverse bigbands en orkesten uit de regio.

 

Er was een culinaire diversiteit aan horecadeelnemers zoals; Hoop op d’ Swarte Walvis, Restaurant Fris,  Restaurant de Karmeliet, Duin en Kruidberg Brasserie Denk, Madame Marlie, Vis en Ko , Sushi Time, Visrestaurant De Vissershaven, Restaurant Fifteen, De Dessertbar en De Jopenkerk.

 

2012 Haarlem Culinair. Goed eten, drankje en muziek onder Perfect Sky
VIDEO