Foto Ad Schaap
Welkom op de website van Ad Schaap
Freelance fotograaf en journalist voor lokale media in de regio Haarlem
Terug startpagina |   Copyright © Ad Schaap   Alle rechten voorbehouden.  |  Gebruiksvoorwaarden   |  Contact
Start.Evenementen.Nieuws.Haarlem / e.o..Muzikaal.Video.
2012-06-03 Stripdagen Haarlem bezoek aan “Theater van de Strip”.

HAARLEM - De Stripdagen Haarlem is een tweejaarlijks festival dat dit jaar voor de 11e keer werd georganiseerd door de Stichting Beeldverhaal Nederland. Het festival ging van start op 1 juni en ging door tot en met zondag 3 juni op tientallen locaties in Haarlem, binnen en buiten.

 

De kern van het evenement werd gevormd door twee thema's namelijk een eigen programmering door de Stichting Beeldverhaal passend bij die thema's en een aantal beurzen in De Philharmonie en op de Grote Markt, die werden georganiseerd in nauwe samenwerking met o.a. het Stripschap.

 

Zondag was het weer wat minder en gewoon slecht voor de buiten programma’s. Tot het midden van de middag bleef het nat. Een bezoek aan 'Theater van de Strip' in de Philharmonie was bij meer liefhebbers als voorkeur in het programma opgenomen. Het was er gezellig druk met theater, lezingen, workshops, shows en interviews met tekenaars. Dit alles en nog veel meer was te beleven op de eerste verdieping van de Philharmonie, midden in het bruisende beurshart van het festival.

 

Ook aan de kinderen was gedacht met onder andere de theatervoorstelling Broers voor iedereen vanaf 3 jaar, een workshop striptekenen voor kinderen en interviews met onder meer Michiel van de Pol en Erik Kriek. Elk uur was er een nieuw programmaonderdeel en van alles te beleven voor jong en oud.