Foto Ad Schaap
Welkom op de website van Ad Schaap
Freelance fotograaf en journalist voor lokale media in de regio Haarlem
Terug startpagina |   Copyright © Ad Schaap   Alle rechten voorbehouden.  |  Gebruiksvoorwaarden   |  Contact
Start.Evenementen.Nieuws.Haarlem / e.o..Muzikaal.Video.
2012-05-04 Haarlem - Vlooienveld - Herdenkingsconcert 5 de editie
Sfeervol Herdenkingsconcert met Liesbeth List en Alderliefste

HAARLEM - Juist omdat het zo belangrijk is dat 4 en 5 mei blijft leven onder de jongere generaties organiseerde de Stichting Bevrijdingspop wederom een herdenkingsconcert voor jong en oud. In het programma was een combinatie gemaakt van Nederlandse muzikanten die zowel jongeren als ouderen aanspreken.

 

Het herdenkingsconcert op 4 mei vond plaats op het Vlooienveld in de Haarlemmerhout na de Nationale herdenking en de minuut stilte om 20.00 uur. De twee muzikale optredens werden verzorgd door Liesbeth List en Alderliefste met perfecte ondersteuning van het Kennemer Jeugd Orkest onder leiding van Matthijs Broers.

 

Het evenement vierde dit jaar zijn vijfjarige jubileum maar nog niet eerder was de opkomst zo groot. Vrijwel geen stoel bleef onbezet. Muisstil en diep onder de indruk luisterde de belangstellenden onder ander naar het lied De Vluchteling gezongen door Liesbeth List. Begeleid door het orkest zong zij vier liederen over de verschrikkingen van het concentratiekamp, maar ook over de liefde die blijft broeien. Leadzanger en gitarist Gerard Jan Alderliefste met Luc de Bruin op drums en Robert Kramers op bas, sloot met Une Belle Histoire deze indrukwekkende avond af.

VIDEO