Foto Ad Schaap
Welkom op de website van Ad Schaap
Freelance fotograaf en journalist voor lokale media in de regio Haarlem
Terug startpagina |   Copyright © Ad Schaap   Alle rechten voorbehouden.  |  Gebruiksvoorwaarden   |  Contact
Start.Evenementen.Nieuws.Haarlem / e.o..Muzikaal.Video.

Letterenloop met ludieke act: juristen in TogaRun

 

HAARLEM – Het was grijs, fris en lange tijd nat op de 1ste zondag van juni waarop de 5e Letterenloop plaats vond in Haarlem en Bloemendaal. Voor de bijna 1.600 deelnemers maakte dat niets uit.

 

Door de regen liepen de kinderen tot en met 5 jaar hun Familyrun van 1 km. Bijna 200 kinderen hadden hier geen erg in, mede aangemoedigd door Dikkie Dik, Mjammie en veel (groot)ouders. Luuk Boyden (4.59) en Romy van der Lans (5.01) waren het snelst terug bij de FamilyRun tot en met 5 jaar.

 

Bij de FamilyRun van 6 jaar en ouder wonnen Boris Hogervorst (3.23) en Mette Elgersma (3.45)

 

Bij de start van de 5 km om half 12 vielen de laatste druppels en werd het prima weer om te lopen. Dat bleek ook uit de snelle tijden die werden gelopen. De 5 km werd wederom gewonnen door Sten Stoltenborg in een rappe tijd van 16.30. Ingrid Oonincx van The House of Books won het damesklassement.

 

Oprichter van Run4Schools, en tevens winnaar van de 1e Letterenloop, Leslie Pangemanan won de 10 km in 33.23. Hierbij liet hij onder andere Bram Bakker, oud-voorzitter van de Letterenloop, achter zich. Bram Bakker mag zich voor minimaal een jaar de snelste schrijver van Nederland noemen. Lineke Kroon, lopende namens de Run2Forty2-groep won het damesklassement met een tijd van 40.08. Jolanda Linschooten is de snelste schrijfster 2012.

 

Voor de start van de 5 km vond de ludieke act van dit jaar plaats, de TogaRun. Acht juristen in toga renden een ronde op de ijsbaan ter promotie van deze nieuwe categorie, de Kleine Lettertjes Loop. De juristen deden dit zo snel dat er al gelijk gesproken werd over een “kort geding” run.

2012-06-03 Letterenloop met ludieke act: Juristen in TogaRun