Foto Ad Schaap
Welkom op de website van Ad Schaap
Freelance fotograaf en journalist voor lokale media in de regio Haarlem
Terug startpagina |   Copyright © Ad Schaap   Alle rechten voorbehouden.  |  Gebruiksvoorwaarden   |  Contact
Start.Evenementen.Nieuws.Haarlem / e.o..Muzikaal.Video.
VIDEO

HAARLEM – Op vrijdag 8 juni gaf Burgemeester Bernt Schneiders om 16.00 uur het startschot voor de SamenLoop voor Hoop Haarlem.  Het Vlooienveld in de Haarlemmerhout was vanaf dat moment voor 24 uur ingericht voor wandelaars die geld inzamelden voor kankeronderzoek en konden stilstaan bij de strijd tegen kanker.

 

Bezoekers en teamleden die niet wandelen konden volop genieten van het evenement want er was een doorlopend programma met optredens van Mai’ana, Music -Academy, Ampzing Genootschap, Silbury, Niels Geusebroek, Haarlems Straatorkest, Choo choo Sisters, Sitting on a Duck en Sharon Kips.

 

De kaarsenceremonie die om 22.50 uur begon was één van de meest indrukwekkende momenten van SamenLoop voor Hoop. Opera Familia (bekend als finalisten van Holland’s Got Talent 2011) trad tijdens de kaarsenceremonie in Haarlem op. Bij het licht van kaarsen, geplaatst in een versierde kaarsenzak, werden dierbaren herdacht. Gedurende de nacht van 8 op 9 juni waren de wandelende deelnemers zodoende omringd door een zee van licht.

 

De SamenLoop voor Hoop is een lokaal evenement dat al op diverse plekken in de wereld en in Nederland wordt georganiseerd door vrijwilligers. Haarlem deed dit jaar voor de eerste keer mee. De opzet is simpel namelijk teams, bestaande uit 10 tot 15 mensen, van vrienden, familieleden, collega’s, (ex)kankerpatiënten, verenigingen, scholen en bedrijven lopen tijdens de SamenLoop voor Hoop een vast wandelparcours. Er loopt altijd minstens één teamlid als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. De teamleden zamelen vooraf en tijdens de SamenLoop op verschillende manieren geld in. Zaterdagmiddag was om 16.00 uur de afsluiting van de Samenloop en was er maar liefst  ruim 41.000 euro bij elkaar gelopen.

2012-06-08 Haarlem
SamenLoop voor Hoop strijd tegen kanker met Opera Familia